Diamanten zijn voor altijd

Diamanten zijn op het ontvangende einde van bewondering en liefde van bijna elke juweelliefhebber op deze planeet. Vrouwen lijken verliefd te zijn op deze steen. Ik heb vele keren gezien dat veel dames een lening bij een juwelier sloten en een ring, een ketting of wat dan ook een diamant kocht. Ze hebben letterlijk het feit geaccepteerd dat ze in de schulden zijn bij een juwelier, alleen om zulke kostbare ornamenten op zichzelf te versieren. Diamanten duiden ook liefde aan. Als je iemand een diamanten ornament koopt, geen vrouw / echtgenoot hoeft te zijn, een vriend of een familielid mag zijn, laat het zien hoeveel je van die persoon houdt, dat je klaar bent om duizenden dollars te investeren, niet te materialistisch klinken.

Gewoon om te verduidelijken hoeveel we mensen waarderen diamanten, hier is een voorbeeld. Een 19.07 karaat diamanten “Le Grand Marazin”, die de kronen sierden van koning Lodewijk XIV, keizer Napoleon en ook keizerin Eugenie, werd onlangs voor $ 14,7 miljoen op een veiling verkocht.

Diamanten hebben generaties mensen op deze planeet volledig gefascineerd, we hebben de neiging om een ​​hoge waarde te hechten aan dingen die zeldzaam en kostbaar zijn op deze aarde, en een van die waardevolle dingen is diamant. Hun natuurlijke oorsprong, duurzaamheid, kracht en schoonheid is iets waar we ontzag voor hebben.
De International-Organization-For-Standardization (ISO) heeft expliciet gezegd dat het woord “diamant” altijd “natuurlijke diamant” moet zijn en dat synthetische stoffen geen diamanten mogen worden genoemd, zelfs geen edelstenen. Tijd en technologieën kunnen veranderen, maar de inherente aantrekkingskracht van diamanten varieert zeker niet.

Er rijst een vraag in de geest, zal een diamant er in een paar miljard jaar hetzelfde uitzien en hetzelfde zijn?
Een diamant is in feite koolstofmoleculen strak en zeer dicht opeengepakt. Het antwoord is, in de woorden van George E Harlow, een edelsteenconservator, het hangt af van waar en wat voor omgeving de diamant die jaren doorbrengt. Het zijn achtzijdige kristallen, de zogenaamde octaëders kunnen miljarden jaren oud zijn. In de loop van de jaren is het duidelijk dat diamanten zonder twijfel “voor eeuwig” zijn. Is niet een miljard jaar “voor altijd”, want we zullen inderdaad niet zo lang bestaan. Diamanten zijn te dateren en we kunnen hun leeftijd achterhalen door microscopisch kleine insluitsels van mineralen die in hen worden vastgehouden, omdat ze in de diepten van de aarde zijn gevormd.

Dr. Harlow voegt hieraan toe dat “er al meer dan 1-2 miljard jaar veel diamanten zijn die nog steeds op octaëders lijken”.
Diamanten die het oppervlak bereiken worden daar snel gestraald met snelheden van 40-50 mijl per uur, door vulkanische liften die bekend staan ​​als kimberlieten. Zodra ze de buitenkant van de aarde bereiken, is het onmogelijk om er vanaf te komen, waarom zou iemand dan van diamanten af ​​willen? Hun moleculaire structuur is blijkbaar erg stabiel bij lage temperaturen, zoals de temperaturen op het oppervlak van onze planeet, en de hoeveelheid energie die nodig is om de bindingen te verbreken en te veranderen is niet beschikbaar. “Alleen een diamant kan een diamant breken.”

Dus door bovenstaande feiten te bekijken, kunnen we concluderen dat diamanten inderdaad “voor altijd” zijn.

Leave a Comment