katoenen luiers

Zalig om te dragen

Katoen is een natuurlijk product zonder chemische toevoegingen. Het ademt en is gezond voor de baby. Het risico op huidirritaties daalt opmerkelijk.

Denken aan het milieu.

Gemiddeld verbruikt een kind vanaf de eerste levensdag tot het zindelijk is gemiddeld zes luiers per dag, aan ongeveer 250 gr. per vuile luier. Dit maakt ruim een ton moeilijk afbreekbaar afval!
Katoenen luiers belasten het milieu het minst (extra wasbeurten inbegrepen). Met katoenen luiers beperk je het afval tot de papieren inleg. Zelfs die inleg kan gecomposteerd worden of in het toilet gegooid worden.

Het financieel voordeel.

Rekening houdend met de aankoop van je katoenen luiers en toebehoren, de wasbeurten, wasmachine en wasmiddel, dan nog bespaar je voor je eerste kindje reeds tussen 200 en 500 euro. (naargelang het merk katoenen luier en het merk wegwerpluier)
Voor je volgende kindje bespaar je nog meer, want je luiers kunnen, mits goed onderhouden, zeker nog dienen voor je volgende baby.
Vele gemeenten belonen gezinnen die katoenen luiers gebruiken met een subsidie. De lijst van deze gemeenten vindt u op de site van Ovam onder subsidies herbruikbare luiers.

Hoeveel katoenen luiers heb je nodig?

Om drie dagen je luiers te gebruiken zonder ze te moeten wassen, heb je ongeveer 18 à 20 luiers nodig. (zie ook: Voordeelpakketten in de webwinkel